ADANA / CEYHAN - Cennet Çetin Anaokulu

Mrt

Dilimizin zenginlikleri projesinde bu ay etkileşimli kitap okuma etkinlikleri ile beraber kitaplardaki bilinmeyen kelimeler açıklandı ve çocuklar için ne iafede ettikleri çocuklar tarafından resmedildi ve söyle çiz etkinliği gerçekleştirildi. Kelimeler temalar bağlamında ayrıştırıldı. En son tüm ay boyunca  okunan kitaplardaki bilinmeyen kelimeler kart haline getirilerek düşün-bul, uyaklı kelime bul, eşleştirme etkinlikleri yapıldı.

Mrt

Çocukların küçük kas gelişimini destekleyerek makarnaları önce boyadık sabırla kurumasını bekledik, sonrada bir boncuk bir makarna  örüntü olacak şekilde ipe dizdik.

Mrt

Veli katılımı  etkinliği olarak çocuklarımızla Ramazan davulcusu yaptık ve maniler okuduk. Hem küçük kas becerisine hem dil gelişimine katkısı olan bu etkinlik için velimiz Kübra hanıma teşekkür ederiz.

Mrt

Orman haftasına yönelik kendi ağaçlarımızı oluşturduk. Ektiğimiz büyüyen fasulyeleri gözlemledik.

Mrt

Toprağa çimlenmiş tohumları ekerek açık havada zaman geçirerek küçük kas gelişimine destek olduk. Sabırla ve merakla fasulyelerinin büyümelerini gözlemleme fırsatı tanıdık

Mrt

Çocuklarımızla 11 Ayın sultanı Ramazan sevincini yaşadık. Manilerle Türkçe dil etkinlikleri yaptık️

Mrt

Deprem tatbikatı yaparak deprem anında neler yapılması gerektiğini ve dışarıya nasıl çıkılması gerektiğini canlandırarak yaptık. Yaralıların içerde kalması ve onların kurtsrılıp ilk yardım yapılmasını dramayla öğrenip pekiştirdik.

Mrt

Fen etkinliği için çimlendirme deneyimiz.

Mrt

Fen merkezi için hazırladığımız eşleştirme kartlarıyla hafıza oyunu oynadık. İskelet sistemi hakkında konuşarak çeşitli hayvanların iskeletlerinin nasıl olduğunu gördük.

Mrt

Kültürel ögelerimizden Barış Mançoyu tanıdık ve şarkılarını tekrar ederek eğlendik.

Mrt

Okulumuz öğrencilerinden Salih ÖZTEKİN ve velisi Nezehat ÖZTEKİN'e veli ziyaretinde bulunduk.

Mrt

Okulumuz öğrencilerinden Sıraç DELEBE ve velisi Duduhan DELEBE' ye veli ziyaretinde bulunduk.

Mrt

Yardımcı personelimiz Zeliha ÇAKIR'a okulumuza ettiği yardımlardan dolayı teşekkür ederiz.

Şbt

Uzman daveti olarak okulumuza Tuğba TEK gelip çocukşarla etkileşimli kitap okuma etkinliğini gerçekleştirdi. Diğer öğretmenlerimizle beraber hikaye kitabı tekrardan okunarak bilinmeyen kelimeler üzerinde konuşuldu ve öğrenmeye çalışıldı. Sanat etkinliği ile desteklenerek kış uykusuna yatan hayvanlar pekiştirildi.

Şbt

Okulumuz öğretmenlerinden Cansu BALKI kendi hazırladığı hikaye kartlarıyla Yaramaz Arı Cino hikayesini çocuklara kukla gösterisiyle beraber anlatmıştır.